S-A Aflat! Din Pacate Ora De Iarnă 2021 Aduce Un Pericol Imens Pentru Români. Iată De Ce…

 S-A Aflat! Din Pacate Ora De Iarnă 2021 Aduce Un Pericol Imens Pentru Români. Iată De Ce…

În noaptea de sâmbătă spre duminică, între 30 şi 31 octombrie, ceasurile se vor da cu o oră înapoi.

Concret, ora 02:00 devine ora 01:00. Ziua de 30 octombrie va avea 25 de ore în loc de 24 de ore, fiind cea mai lungă zi din an.

Ora de iarnă 2021. Am trecut deja de echinocțiul de toamnă, iar durata de lumină a unei zile se micșorează tot mai mult. Și schimbarea orei este aproape.

Trecerea la ora de iarnă 2021 se va face în ultimul weekend din luna octombrie. Mai exact, în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2021, ora 4:00

va deveni ora 3:00, ceasul se dă cu o oră înapoi. „Dormim mai mult”, cum se spune, pentru că 31 octombrie 2021 va fi cea mai lungă zi a anului, având teoretic 25 de ore.

Sistemul orei de vară şi de iarnă presupune o ajustatare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă, dar şi a corpurilor noastre.  Conform specialiștilor, printre efectele negative pe care le are trecerea la ora de iarnă, se numără, printre altele, și scăderea imunității.

Conf. univ.dr. Tudor Ciuhodaru a oferit mai multe sfaturi și recomandări despre cum să trecem mai ușor peste stresul trecerii la ora de iarnă.

‘Chiar dacă duminică vom dormi mai mult cu o oră, abia de luni vom simţi efectele, unele dintre ele pot fi foarte dăunătoare. Este vorba despre creșterea riscului de infarct cu 5-10%, timp de trei zile după schimbarea orei.

Sunt afectate în special persoanele tinere, active profesional. De asemenea, poate creşte riscul suicidar timp de două săptămâni de la modificarea orei, în special la depresivi’, a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Integral pe stirile-zilei.com

Enable Notifications    OK No thanks