Elevii nu vor mai da teste pe hârtie, iar tabla clasică și buretele vor dispărea. Anunțul făcut de ministrul Educației

 Elevii nu vor mai da teste pe hârtie, iar tabla clasică și buretele vor dispărea. Anunțul făcut de ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut o serie de precizări privind defășurarea orelor de curs.

El a precizat că are mai multe propuneri atractive pentru ca elevii din România să învețe și să fie interesați de școală.

Pentru că tehnologia se dezvoltă de la o zi la alta, școala trebuie de asemenea să implementeze noi lucruri ca elevii să poată fi atrași de învățământ și să meargă la școală.

Vești bune pentru elevi! Nu vor mai da teste pe hârie, iar tablele clasice vor dispărea
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că își dorește ca examenele și testele pe hârtie să dispară, iar acestea să fie înlocuite prin taste și ecrane tactile.

Totodată, se vrea ca și tablele clasice să fie înlocuite cu table inteligente și interactive care pot avea mai multe funcții, astfel încât tinerele generații să fie mai mult atrase.

”La nivel de hardware, o reformă majoră va fi înlocuirea tablei, celebra tablă, domnul Trandafir. Este un instrument care a produs efecte în educația tuturor, dar este un instrument care nu mai atrage tinerele generații. Toate tablele clasice vor fi înlocuite de table interactive, inteligente, Acesta este un prim pas”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației mai precizează că profesorii nu vor avea nimic de făcut în plus decât să folosească un market pe tabla interactivă, asta dacă nu au competenție digitale.

”Iar acei profesori care nu au competențele digitale foarte dezvoltate, nu trebuie să facă nimic în plus decât să scrie cu markerul pe tabla interactivă așa cum scriu cu creta pe tabla clasică.

Sigur, se poate șterge, dar avantajul este că fiecare elev își poate stoca lecția, în timp real, pe ltapop, pe telefon, pe orice dispozitiv, inclusiv elevii care din anumite motive nu pot participa la ore”, mai spune el.

Sursa: ereteta.ro