De SALVAT! Cornulețe fragede cu untură, gata în 20 minute: Rețeta pe care o folosesc de 4 ani

 De SALVAT! Cornulețe fragede cu untură, gata în 20 minute: Rețeta pe care o folosesc de 4 ani

Acesta rețetă o am de la o prietena căreia îi mulțumesc frumos.

De 3 ani am acestă rețetă. Timp de preparare: 20 minute / Nr. de porții: 40-50 bucăți.

Ingrediente: 600 gr făină / 250 gr untură / 180 gr zahăr pudră / 2 buc ouă / 1 linguriță oțet / 1 plic praf de copt. Umplutura la alegere: după necesitate eu am folosit rahat și nuca măcinată cu gem de prune / după necesitate zahăr pudră / 100 gr smântână.

Preparare: Se ia un castron unde punem untura și zahărul și amestecăm foarte bine cu o lingură de lemn. Adăugăm ouăle, smântâna și oțetul și încorporăm foarte bine.

Făina și praful de copt se amestecă împreună, se cern și se pune peste compoziția de zahăr cu untura. Aici începem și ne folosim de mână. Adăugăm treptat făina și amestecăm ușor cu mâna.

După ce am pus toată făina, începem să frământăm aluatul până nu se mai lipește de mână. Este un aluatul foarte elastic. Se pune în folie și se dă la frigider pentru 1 oră.

Rahatul se taie bucăți mici și nuca se amesteca cu dulceața de prune. Se ia câte 1 bucată de aluat și se întinde în forma unui cerc. Se taie triunghiuri ca la pizza.

Se pune rahat, nuca cu dulceața de prune sau orice altă umplutura doriți. Se coc la 190 grade C pentru 15-20 minute în cuptorul preîncălzit. Se scot și se pudrează cu zahăr pudra. Se topesc în gură de fragede ce sunt.

Sursa: mesajedinsuflet.com