Presedintele Societatii Meteorologice Romane a facut anuntul cutremurator: „Vor veni vremuri grele. Este de abia inceputul”

 Presedintele Societatii Meteorologice Romane a facut anuntul cutremurator: „Vor veni vremuri grele. Este de abia inceputul”

Presedintele Societatii Meteorologice Romane, Ion Sandu s-a intalnit

miercuri la Focsani cu fermierii ingrijorati de seceta, pe care o atribuie si rachetelor antigrindina trase in judet.

„Vreau sa va spun vor veni vremuri grele. Eu va inteleg disperarea. Secetele vor fi atat de cumplite, incat, repet, va inteleg disperarea. Dar faceti foarte mult rau daca anulati acest plan antigrindina. Ca sa reducem efectele secetelor care vor veni, trebuie facute irigatii. Si dumneavoastra sunteti intr-o zona binecuvantata. Pe fiecare rau mijlociu trebuie un mini-baraj. Trebuie facute perdele de protectie agricola. (…) Astea sunt problemele pe care trebuie sa le ridicati.

Sistemul antigrindina si crestere a precipitatiilor este o componenta din aceste patru masuri pe care trebuie sa le ia guvernele pentru perioadele care vor veni. Si a patra este investirea banilor in cercetare, sa alegem soiuri rezistente la seceta. Sunt reguli generale. Daca nu le respectam si nu le implementam toate odata, ne intalnim si la anul, si la anul, fara folos. Seceta este atat de cumplita, incat nu va imaginati si este numai inceputul”, a spus Ion Sandu in cadrul unei intalniri cu fermieri din Vrancea si Bacau, relateaza Agerpres.

La randul sau, directorul Autoritatii pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor, Caunei Florescu, le-a explicat fermierilor modul in care actioneaza sistemul antigrindina, dar si modalitatile prin care autoritatile doresc sa combata seceta in urmatorii ani.

Integral pe agromedia.ro