ULTIMA ORĂ! Raed Arafat a făcut anunțul! Noi restricții în România! Anunţ despre valul 6

 ULTIMA ORĂ! Raed Arafat a făcut anunțul! Noi restricții în România! Anunţ despre valul 6

În România, numărul cazurilor uzilnice de Covid a depăşit din nou 7000,

astfel că autorităţile iau în calcul introducerea de restricţii.

Raed Arafat spune că „masca este recomandare, nu obligatie”, dar avertizează în legătură cu riscurile în cazul în care nu vor fi restricţii sanitare.

„Masca e la acest moment e recomandare. Ministerul Sănătății a zis că este recomandare. Fiecare persoană care tine la sanatatea ei, când intră în spații închise, în transportul in comun, e bine să o poarte,

la cifra pe care o avem acum. Și în alte țări poartă mască în spații aglomerate, în transportul in comun. Dar e recomandare, nu e obligație (în România, n.r.)”, a anunțat Raed Arafat vineri seară.

Acesta a mai precizat că în acest moment „nu sunt discuții” despre introducerea obligatorie a măștii. Despre schimbarea impunerii izolării și carantinei, șeful DSU a explicat că în acest moment, în România, este vorba doar de izolare în urma infectării COVID-19. „Izolarea da și carantină nu. Izolare, da, carantină nu există, nu se face. Izolarea pentu cei infectați este valabilă, o pot intrerupe daca fac test am inteles.

Dar nu mai e acea monitorizare. Primesti recomandarea medicului sa stai acasa, izolat, cu concediu medical, sa nu mergi la locul de munca. Si e clar ca cine e pozitiv infecteaza si pe colegii lui, daca merge la serviciu”, a mai spus Raed Arafat. Întrebat despre ce fel de restricții vor putea fi impuse în acest val 6 dar și a unora viitoare în România, șeful DSU a precizat că nu este vorba despre unele asemănătoare cu cele din valurile anterioare.

Integral pe mesajedinsuflet.com