Cum fac maicutele de la Manastirea Prislop sarmale bune de post
Pentru perioada postului, aceasta reteta este potrivita si pentru cei mai mofturosi dintre noi.
Desi nu contin carne, preparatele de post pot fi mult mai sanatoase si gustoase.
Iata ce iti trebuie ca sa faci sarmale de post ca la Manastirea Prislop.
Ingrediente:
1 varza murata mare,
450 g ciuperci champignon,
1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina,
1 felie mica telina rasa,
1 ceapa mare tocata fin,
130 g orez,
300 ml suc de rosii,
3 linguri pasta de rosii,
1-3 frunze dafin,
1 lingurita cimbru uscat,
1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt,
sare, piper proaspat macinat, boabe de piper,
2 crengute de cimbru,
1 praf oregano,
2-3 linguri ulei, apa fiarta.
Cum se prepara: Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa. Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim impreuna inca 1 minut.
Punem ciupercile tocate marunt peste acestea si continuam sa calim pana se inmoaie putin. In acest moment adaugam orezul spalat bine si scurs, cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt.
Integral pe bucatarianoastra.online