Tragedia din Bulgaria. În ce stare se află răniții – Moartea i-a ocolit pe pasagerii maşinii lovite de autocar. Au coborât din autoturism cu câteva momente înainte de impact

 Tragedia din Bulgaria. În ce stare se află răniții – Moartea i-a ocolit pe pasagerii maşinii lovite de autocar. Au coborât din autoturism cu câteva momente înainte de impact

Tragedia a avut loc în toiul nopţii. În autocarul condus,

prin rotaţie, de doi şoferi turci se aflau 26 de pasageri, majoritatea români. Se întorceau din Turcia când a avut loc nenorocirea.

Au plecat din Istanbul, pe ruta Edirne – Veliko Târnovo – Ruse – Bucureşti, un traseu de 700 de kilometri. Nu mai aveau mult până acasă. Ceasul rău a bătut la 1.30 dimineaţa.

Accidentul a avut loc în regiunea Veliko Târnovo, între două sate. Şoferul ar fi adormit la volan, chiar aici pe această porţiune de drum care se află în apropiere de satul Cuţâna, potrivit presei bulgare.

Autocarul a izbit prima dată o maşină care era parcată şi din care pasagerii coborâseră cu câteva momente înainte. iar mai apoi s-a înfipt în acel copac de pe marginea drumului.

Patru oameni, dintre care trei români, n-au mai avut nicio şansă de salvare. Alte nouă persoane au fost rănite.

Andreea Petrescu, reporter Observator: Impactul a fost atât de puternic încât, aici, locul accidentului este în continuare împânzit de bucăţi din autocar, dar şi de bagaje ale călătorilor. Mai mult, câteva elemente de caroserie sunt agăţate la trei patru metri în copacul de care s-a izbit.

Cinci dintre turiştii români au fost aduşi în ţară, la spitalul Floreasca din Capitală, cu elicopterele Departamentului pentru Situații de Urgență. Patru elicoptere din Craiova, Constanța, Galați și București au adus răniţii acasă, pentru tratament. Doi dintre ei sunt în stare gravă.

Integral pe fresh24.ro