Vești bune! Majorarea alocațiilor la 950 de lei, publicată în Monitorul Oficial

 Vești bune! Majorarea alocațiilor la 950 de lei, publicată în Monitorul Oficial

Începând cu luna iulie 2022, alocațiile de

plasament au fost majorate la suma de 950 de lei. Măsura a fost publicată în Monitorul Oficial.

Alocaţii 2022. Alocația lunară de plasament, care se acordă pentru fiecare copil pentru care s-a stabilit plasarea la o familie, persoană sau asistent maternal, se va majora din iulie, potrivit unei ordonanțe publicate aseară în Monitorul oficial.

Măsura majorării alocațiilor de plasament la suma de 950 de lei a fost publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare începând cu luna iulie 2022.

Astfel, fiecare copil pentru care s-a stabilit plasarea la o familie, la o persoană, sau la un asistent material va primi o alocație lunară în valoare de 950 de lei.

Alocația lunară de plasament a fost majorată la suma de 950 de lei, sumă pe care o va primi lunar, începând cu luna iulie 2022 fiecare copil pentru care s-a stabilit plasarea la o familie, la o persoană, sau la un asistent material.

Ordonanța OUG 95/2022 a fost publicată în Monitorul Oficial miercuri, 29 iunie 2022. Alocația de plasament este acordată, conform legii, pentru fiecare copil care a fost preluat în plasament de o familie, sau de o singură persoană, ori asistent material,

”într-un serviciu de tip rezidențial al unui organism privat acreditat sau s-a instituit tutela”. În ceea ce privește beneficiarii alocației, suma de 950 de lei este încasată de asistentul maternal, de reprezentantul familiei, sau de tutorele legal care a luat în plasament copilul.

Integral pe ziareonline.ro