Rețeta celor mai buni castraveți murați. Trucul gospodinelor pricepute

 Rețeta celor mai buni castraveți murați. Trucul gospodinelor pricepute

Odată ce vara este pe sfârșite,

gospodinele nu mai contenesc cu treabă pentru a pune pe rafturile din cămară cele mai bune murături.

Pe lângă, zacuscăbuliongogonele și alte legume murate, castraveții murați își au locul pe cinste pe raftul din cămara oricărei gospodine.

Însă nu mulți sunt cei care cunosc secretul celor mai buni castraveți murați.

Secretul oricărui borcan de murături constă în calitatea legumelor alese.

Astfel, pentru a avea parte de murături cât mai bune și care să reziste cât mai mult timp, trebuie să alegem cu grijă legumele. În cazul castraveților murați avem nevoie de o coajă crocantă. Nu toți castraveții pe care îi găsim fie în grădină, fie în piață sau la supermarket sunt potriviți pentru a fi băgați la borcan. Cea mai importantă regulă în a alege castraveții care urmează să fie puși în borcan este ca aceștia și fie mici și fermi.

Nu alegeți castraveți mari și moi deoarece murăturile vor fi la rândul lor tot moi.

În cazul în care nu puteți pune castraveții la murat imediat, lăsați-i scufundați într-un vas cu apă cu gheață, în frigider, cel puțin 30 de minute înainte de a-i pune în conservă. Această tehnică îi va ajuta să se mențină tari.

Integral pe all4romania.eu