Planta de cameră care-i aduce femeii iubire și fericire deplină

 Planta de cameră care-i aduce femeii iubire și fericire deplină

Potrivit legendei această plantă simplă – Spathiphyllum –

este capabilă să aducă femeii cel mai important în viață – posibilitatea să fie iubită. Atunci când Spathiphyllum înflorește, orice stăpână a florii este fericită și în armonie cu sine.

Dacă este singură, atunci își va găsi perechea, dacă este căsătorită – dobândește toată atenția din partea soțului și a copiilor, dacă nu are copii – va deveni mamă.

Deși nu credeți în superstiții și legende, totuși nu puteți rămâne indiferent atunci când vedeți planta înflorită.

Nu în zadar Spathiphyllum a căpătat denumirea de „Fericirea femeii”.

Însă pentru a aduce fericirea această plantă trebuie neapărat să fie dăruită de cineva. Dacă cunoașteți persoane cărora nu le merge în familie sau suferă din cauza singurătății, atunci dăruiți-le Spathiphyllum.

Dacă cineva deja o are, atunci ar fi bine să cunoașteți ce fel de plantă este și cum se îngrijește.

Dacă plantelor din casă le este bine, atunci și stăpânul se simte bine, nu contează dacă este un cactus sau o aloe simplă. Plantele îngrijite răspândesc energie pozitivă.

Cel mai des în locuințe se întâlnește Spathiphyllum Wallisii și este cea mai nepretențioasă din această specie.

Denumirea plantei provine de la forma florii care este compusă dintr-un cocean și înveliș. În traducere din latină „spata” înseamnă înveliș, iar „filum” – frunză.

Îngrijirea plantei

Asigurați-i acestui locuitor al tropicelor condiții de căldură și umezeală.

Temperatura în cameră în orice anotimp trebuie să fie nu mai puțin de 15-18°C și nu mai mult de 25°C.

Este destul de simplu să mențineți aceste condiții. Unicul lucru care este mai dificil, este să evitați curenții de aer și să asigurați o umiditate înaltă în cameră. Ultima condiție se poate obține prin diferite metode: pulverizarea deasă, amplasarea plantei în terrarium, amplasarea ghiveciului pe un suport cu apă sau pe mușchi.

În perioada caldă a anului pulverizați planta cât mai des. Este foarte bine dacă ați putea stropi planta de 4-5 ori pe zi.

Integral pe lasepareu.ro