ULTIMA ORA! Iată cum dovedeşti vechimea dacă nu mai ai carnetul de muncă. Trebuie să…

 ULTIMA ORA! Iată cum dovedeşti vechimea dacă nu mai ai carnetul de muncă. Trebuie să…

Deputatul PNL Violeta Alexandru a anunţat că a iniţiat un proiect de lege,

pentru a veni în sprijinul tuturor pensionarilor.

De câțiva ani nu se mai întocmesc cărţi de muncă pentru angajaţi, iar unora le este dificil să demonstreze câţi ani au în câmpul muncii. Astfel, Violeta Alexandru vine în ajutorul lor.

Cum dovedeşti vechimea dacă nu mai ai carnetul de muncă

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că va propune un proiect de lege pentru a veni în sprijinul pensionarilor ce au nevoie de documente de la întreprinderi desfiinţate.

Ea a explicat că are în vedere şi respectarea dreptului „societăţilor care au preluat arhivele să îşi acopere costurile necesare” şi a atras atenţia că „statul a eşuat când se ocupa de acest lucru”.

“Tot muncesc pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru oameni, respectând şi dreptul societăţilor care au preluat arhivele să îşi acopere costurile necesare”, a transmis Violeta Alexandru pe Facebook, explicând că “Statul a eşuat atunci când se ocupa de acest lucru.”

Ea a mai transmis că va propune proiectul “pentru a veni în sprijinul tuturor pensionarilor care au nevoie de adeverinţe de la societăţile de arhivare/Arhivele Naţionale/câteva case de pensii care mai deţin documente dela întreprinderi desfiinţate.

Integral pe bwn.ro