Tichete sociale pentru elevi. Care este valoarea lor și în ce condiții sunt oferite

 Tichete sociale pentru elevi. Care este valoarea lor și în ce condiții sunt oferite

Tichete sociale pentru elevi. Se apropie începutul unui nou an școlar,

iar autoritățile pregătesc un ajutor pentru școlarii care provin din familii cu venituri mici.

Tichetele sociale pentru sprijin educațional se acordă în baza unei proceduri controversate prin care fiecare învățător sau diriginte întreabă părinții ce salariu au primit luna aceasta.

Se dau tichete sociale pentru elevii din România
Pentru al treilea an școlar consecutiv, elevii din România, care provin din familii cu posibilități materiale mici vor primi de la stat tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru a-și cumpăra rechizite și alte materiale școlare.

Aceste tichete educaționale în valoare de 500 de lei sunt acordate pe suport electronic, familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

Procedura de acordare a tichetelor a stârnit controverse în sensul în care pentru a afla care elevi sunt eligibili să primească acest ajutor, învățătoarea sau dirigintele trebuie să ceară adeverințe de venit de la părinți care să arate salariul încasat în luna iulie.

Ulterior adeverințele sunt centralizate la școală, trimise la inspectorat, care la rândul său le trimite la Ministerul Educației, iar în ultimă fază vor ajunge la Ministerul Fondurilor Europene cel ce finanțează proiectul.

Peste 300.000 de elevi vor primi vouchere de 500 de lei
Potrivit informațiilor oferite de Ministrul Educației, peste 300.000 de elevi din România (preșcolari, elevi din clasele primare și gimnaziale) vor intra în posesia voucherelor în valoare de 500 de lei cu care își vor putea cumpăra rechizite și alte lucruri necesare pentru școală.

Integral pe viewtrustdnews.ro