ULTIMA ORĂ! Gabriela Firea a făcut anunțul pentru mame: Se dau 2000 de lei! Ce trebuie să faci

 ULTIMA ORĂ! Gabriela Firea a făcut anunțul pentru mame: Se dau 2000 de lei! Ce trebuie să faci

Se dau bani de la stat pentru elevii români. Este vorba despre un ajutor în valoare de 500 de lei pentru o anumită categorie de școlari.

Mai multe informații pe acest subiect a oferit Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Bani de la stat pentru elevii români

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a virat, luni, 19 septembrie, ajutorul de 500 de lei pentru 97.888 de copii eligibili din familii defavorizate care deţineau carduri din anul şcolar precedent.

Suma acordată de către stat va putea fi folosită exclusiv pentru achiziționarea de rechizite și îmbrăcăminte pentru școală. Cardurile pentru noii beneficiari vor fi emise şi încărcate în cursul lunii octombrie.

“Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a virat astăzi sumele reprezentând ajutorul pentru îmbrăcăminte şi rechizite pentru 97.888 de beneficiari cu carduri deja existente, preşcolari şi elevi din familii defavorizate. Astfel, începând de mâine, sprijinul de 500 de lei va ajunge pe cardurile realizate special pentru acest program”, au transmis reprezentanții Ministerului, într-un comunicat de presă.

Potrivit datelor oficiale, prezentate de către Marcel Boloș, în anul şcolar 2022-2023, peste 300.000 de copii din medii defavorizate vor primi cei 500 de lei, datorită Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Care sunt elevii ce vor primi câte 500 de lei de la stat pentru rechizite și haine: Cei 97.888 de preșcolari și elevi eligibili din familii defavorizate care dețineau carduri din anul școlar precedent vor putea utiliza ajutorul de 500 de lei în cursul acestei săptămâni, pentru achiziția de îmbrăcăminte și rechizite.

Integral pe mesajedinsuflet.com