Premierul Ciucă a încurcat iar cifrele citite: A anunțat ajutor de 700 lei pentru pensionarii cu venituri sub limita de 2.500 de lei, în loc de 2.000 de lei

 Premierul Ciucă a încurcat iar cifrele citite: A anunțat ajutor de 700 lei pentru pensionarii cu venituri sub limita de 2.500 de lei, în loc de 2.000 de lei

Premierul Nicolae Ciucă s-a încurcat din nou în cifrele citite la începutul ședinței de Guvern.

Acesta a spus că Guvernul va adopta joi prin ordonanță de urgență acordarea unui ajutor financiar de 700 de lei pentru pensionarii ale

căror venituri sunt sub limita de 2.500 lei, deși actul vizează pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei.

În proiectul de Ordonanță de Urgență aflat pe ordinea de zi este prevăzut un ajutor financiar în cuantum de 700 lei pentru pensionarii sistemului public de pensii și pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 2000 lei.

„De asemenea, așa cum ne-am angajat în cadrul Coaliției, tot astăzi prin Ordonanță de urgență vom aproba acordarea în luna iulie a acelui ajutor financiar de 700 de lei pentru

pensionarii ale căror venituri sunt sub limita de 2.500 lei. Discutăm de 3,3 milioane de beneficiari.”, a declarat joi Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

Alte greșeli făcute de premierul Nicolae Ciucă la citirea discursurilor. Nu este prima dată când premierul greșește informațiile din discursul citit.

În data de 18 mai, premierul Ciucă a anunțat că Guvernul va adopta un proiect prin care nu vor fi taxe pentru 2.000 de lei peste salariul minim, în condițiile în care în proiectul de act normativ era menționată suma de 200 de lei.

În data de 30 mai, premierul Nicolae Ciucă s-a încurcat din nou în vorbe, în Parlament, la citirea unui discurs cu ocazia Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer. „Statul român trebuie să abandoneze dialogul și..Nu! Statul român nu trebuie să abandoneze dialogul și sprijinul pentru supraviețuitorii afecțiunilor oncologice.”, a declarat premierul, corectându-se rapid.

Integral pe oi.ro