Cine poate primi 3000 ron de la stat?

 Cine poate primi 3000 ron de la stat?

Mihai Drăgan a anunțat că cetățenii vor avea posibilitatea de a casa mașinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei.

Directorul de Comunicare din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mihai Drăgan, a transmis recent că prima ediție a programului „ Rabla local” va începe la jumătatea lunii octombrie.

Așadar, românii pot beneficia de 3.000 de lei. Iată care sunt condițiile pentru a primi banii.

Veste uriașă pentru români! Se dau 3.000 de lei de persoană! Cine poate beneficia de bani
Joi, 6 octombrie, Mihai Drăgan a participat la conferința de deschidere a Salonului Auto București (SAB) & Accesorii 2022, de la Romexpo, unde a vorbit de programul „Rabla local”.

Acesta a explicat că programul se adresează românilor care doresc să caseze mașini, dar nu neapărat să și achiziționeze una nouă.

De asemenea, Mihai Drăgan a adăugat că programul este lansat pentru prima dată anul acesta, cu un buget de 50 de milioane de lei și speră că pri acest program să fie casate în jur de peste 20.000 de autovehicule vechi.

„Programul „Rabla local” îl lansăm, în premieră, la jumătatea lunii octombrie. Este un program care se adresează cetățenilor care doresc să caseze mașini, dar nu neapărat să și achiziționeze una nouă. Sperăm să prefere transportul în comun, pentru că e o variantă foarte, foarte sănătoasă pentru mediu. Programul acesta vine în contextul în care România are obligația, prin PNRR, să caseze până în anul 2026, 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani.

Acest program îl lansăm pentru prima dată anul acesta, cu un buget de 50 de milioane de lei. Vom avea o primă de casare de 3.000 de lei pentru cetățenii care doresc să-și caseze mașinile, iar 80% din buget va fi suportat de către minister, prin Fondul pentru Mediu, și 20% de către autoritatea publică locală. Programul se va desfășura prin autoritățile publice locale, așa că cetățenii doritori trebuie să meargă la primărie și să depună acolo dosarele pentru înscrierea în program.

Sperăm să casăm prin acest program, anul acesta, undeva în jur de peste 20.000 de autovehicule vechi. Cu siguranță, dacă se va dovedi un succes, așa cum se preconizează, sperăm să repetăm programul cu bugete mai mari în anii viitori ”, a declarat Drăgan.

Integral pe tarameafrumoasa.com