Mâncăruri tradiționale românești pentru Anul Nou. Care sunt preferințele românilor?

 Mâncăruri tradiționale românești pentru Anul Nou. Care sunt preferințele românilor?

Masa de Anul Nou trebuie să fie bogată și plină de preparate delicioase care să cuprindă toate grupurile alimentare.

De obicei, noaptea dintre ani este sărbătorită cu mult fast, iar mesenii se pregătesc pentru o noapte lungă plină de mâncare, băutură, dans și voie bună.

Românii sunt foarte tradiționaliști și, deși există și excepții, majoritatea preferă să își umple masa de rețete tradiționale. Care sunt preferințele românilor?

Mâncăruri tradiționale – aperitive

Salata de boeuf – una dintre cele mai apreciate salate care nu lipsește de pe masa de Anul Nou. Deși rețeta ar putea fi considerată migăloasă din cauza ingredientelor care trebuie tocate, rezultatul este minunat. Deși, în rețeta originală, se folosea carne de vită, românii preferă să folosească pui sau porc.

Rețetă ouă umplute

Ouă umplute – o rețetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. Ouăle umplute fac parte din aperitivele preferate ale românilor, mai ales că pot fi urnate foarte ușor, având o apariție spectaculoasă.

Pentru ouă umplute poți folosi maioneză, pate de porc sau de pui, unt iaurt, verdețuri și găbenușurile rămase după ce au fost golite albușurile.

Iată o idee: amestecați bine gălbenușurile de la 5 ouă, cu 130 de grame de pate, 25 grame de ceapă tocată fin, 25 grame de unt, sare, piper, boia picantă sau dulce după gust. Cu acest mix se umplu albușurile celor 5 ouă tăiate în două, rezultând 10 bucăți de ouă umplute.

Piftia – se spune că piftia nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor în seara de Revelion. Rețeta piftiei de porc nu este deloc complicată, avem nevoie doar de ingredientele potrivite. Astfel, un platou de piftie sau de răcitură va umple de bucurie papilele gustative ale invitaților.

Chec aperitiv cu pui și legume – checul aperitiv are un aspect foarte plăcut ochiului datorită diverselor culori ale legumelor. Astfel, acest preparat este foarte des întâlnit pe mesele românilor.

Salata de crudități – dacă tot gătim maioneză pentru salata de boeuf este păcat să nu profităm de ocazie pentru a găti și salata de crudități. Astfel, cu doar câteva ingrediente pe care le găsim în cămară, morcovi, țelină și mere rase, putem servi un preparat delicios.

Slăninuță servită cu ceapă roșie – perioada sărbătorilor de iarnă nu are același farmec fără puțină slăninuță, servită cu ceapă roșie, brânză și pâine proaspătă. Un platou simplu de realizat, dar cu un gust inconfundabil care ne amintește de copilărie.

Integral pe aglomerate.ro