Câte persoane vor putea participa la cununii, botezuri și înmormântări după data de 15 mai

 Câte persoane vor putea participa la cununii, botezuri și înmormântări după data de 15 mai

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat sâmbătă măsurile propuse pentru starea de alertă, între care şi condiţiile în care vom putea merge la evenimente precum nunţi, botezuri sau înmormântări începând cu 15 mai 2020.

Potrivit propunerilor prezentate sâmbătă de Ministerul Afacerilor Interne, propuneri care ar urma să intre în vigoare pe 15 mai, odată cu trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă, numărul maxim de persoane care pot participa la botezuri, cununii sau înmormântări va fi de 16.

Mai precis, în documentul official publicat sâmbătă de MAI privind măsurile propuse pentru starea de alertă se precizează că: “Activitățile organizate de slujitorii cultelor religioase în lăcașurile de cult, care se desfășoară fără participarea credincioșilor sau practicile și ritualurile cu caracter privat (ex. botezurile, cununiile sau înmormântările) care au loc cu participarea unui număr strict limitat de persoane -maxim 16 persoane și respectarea regulilor de distanțare socială”.

Cum vom putea merge la cununii, botezuri și înmormântări după 15 mai în afara localităţii

De asemenea, tot în măsurile propuse sâmbătă de Ministerul Afacerilor Interne se precizează şi că deplasarea în afara localităţii este permisă pentru ”îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie” sau în cazul unui deces în familie, dar şi pentru “participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială”.

Altfel spus, putem să ieşim din localitatea de domiciliu pentru a merge la o nuntă, la un botez sau la o ceremonie funerară. Asta, însă, doar din 15 mai şi doar dacă aceste propuneri vor fi aprobate.

Iar dacă, înainte de o astfel de ceremonie importantă, vrem să ne tundem, să ne coafăm sau să mergem la cosmeticiană, autorităţile au anunţat tot sâmbătă şi o serie de reguli privind frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare – şi acestea urmând să fie aplicate tot din 15 mai.

Sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cum-vom-putea-merge-la-cununii-botezuri-si-inmormantari-din-15-mai-in-starea-de-alerta.html?utm_source=ProTV&utm_medium=Social