A intrat în vigoare ordinul pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19 la examenele de Evaluare și Bacalaureat. Ce prevede

 A intrat în vigoare ordinul pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19 la examenele de Evaluare și Bacalaureat. Ce prevede

Ordinul pentru stabilirea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu coronavirus la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat a intrat în vigoare după ce a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial.

 

Ordinul nr. 4220/769/2020 pentru stabilirea unor măsuri de prevenire și combatere a ı̂mbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 ı̂n unitățile/instituțiile de ı̂nvățământ, emis de Ministerul Educației și Cercetării, stabilește regulile pe care le vor urma elevii și cadrele didactice la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Textul integral al ordonanței poate fi văzut la finalul articolului.

Printre măsurile impuse se află luarea temperaturii la intrarea în școală a elevilor, asigurarea de materiale și echipamente de protecție (măști, dezinfectanți etc) sau dezinfectarea regulată a suprafețelor.

Parcursul prin curtea școlii va fi realizat pe un traseu bine delimitat, sub însoțirea unui cadru didactic, care îi va conduce înpoi și la plecare.

De asemenea, toți elevii vor purta măști și vor sta câte maxim 10 în sală, cu o distanță de minim 2 metri între ei, iar pauzele intermediare vor fi programate decalat, astfel încât elevii de la grupe diferite să nu poată interacționa fizic.

 

Sursa: Cristian Anton stirileprotv.ro