Cea mai mare economie a Europei înregistrează cel mai sever declin trimestrial de la criza financiară din 2009 și intră în recesiune

 Cea mai mare economie a Europei înregistrează cel mai sever declin trimestrial de la criza financiară din 2009 și intră în recesiune

Economia Germaniei a intrat în recesiune în primul trimestru din 2020, când s-a contractat cu 2,2%, pe fondul impactului pandemiei cu coronavirus.

Scăderea din T1 vine după un recul de 0,1% în ultimele trei luni din 2019, arată datele preliminare publicate vineri de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), transmite Reuters, preluată de Agerpres.
din 2020, din cauza măsurilor de izolare adoptate pentru a stopa răspândirea epidemiei.
Totuşi, Germania pare să aibă o evoluţie mai bună decât vecinele Franţa şi Italia, ale căror economii s-au contractat cu 5,8% şi, respectiv, 4,7%, în primul trimestru din 2020.
Lucrurile se vor înrăutăţi înainte de a se îmbunătăţi. Să fiu mai precis, datele viitoare vor fi şi mai proaste, chiar dacă probabil am depăşit cea ce a fost cel mai greu”, a apreciat analistul Carsten Brzeski de la ING.
Şi Ministerul de Finanţe a avertizat vineri că scăderea activităţii economice în Germania va accelera în trimestrul doi din 2020, din cauza epidemiei. În aprilie, indicatorii economici nu au arătat semne de speranţă, deşi o redresare ar putea începe în mai, se arată în raportul lunar al Ministerului de Finanţe de la Berlin.
Pentru a combate criza, Guvernul de la Berlin a anunţat că-şi va asuma noi împrumuturi, pentru prima dată din 2013, ca parte a unui pachet de măsuri fără precedent, ce totalizează 750 de miliarde de euro (800 miliarde de dolari), adoptat pentru a amortiza efectele negative ale pandemiei asupra economiei.