Ludovic Orban, despre amenzile din timpul stării de alertă. „Cine nu respectă regulile, deocamdată riscă o mustrare”

 Ludovic Orban, despre amenzile din timpul stării de alertă. „Cine nu respectă regulile, deocamdată riscă o mustrare”

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că oamenii care nu respectă regulile impuse în timpul stării de alertă vor primi o mustrare de la forţele de ordine. Şeful Executivului a explicat că va fi desfăşurată o campanie de largă informare a cetăţenilor despre aceste reguli, iar cine nu le respectă va fi amendat.

Întrebat în Sebeş, judeţul Alba, ce sancţiune riscă oamenii care nu respectă regulile impuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență în perioada stării de alertă, Ludovic Orban a precizat: „Deocamdată riscă o mustrare, un avertisment”.

„Îi îndemn pe cetățenii români să respecte toate regulile, toate normele pe care le-am stabilit, că nu le-am făcut că așa am vrut noi. Toate aceste norme sunt instituite nu doar în România, ci în foarte multe țări tocmai pentru a apăra sănătatea și viața oamenilor, pentru a reduce riscul de răspândire al virusului.

Sigur vor fi sancțiuni. Și acum avem bază să dăm amenzi. Trecem la niște reguli hotărâte de Comitetul Național pentru Situații de Urgență care sunt impuse prin ordine comune ale ministrului Sănătății cu miniștri de resort din toate domeniile pe care le coordonează.

Toate regulile trebuie transmise către cetățeni în cadrul unei campanii largi de informare corectă. După ce oamenii ajung să cunoască aceste reguli, cine nu le va respecta va fi amendat”, a explicat Ludovic Orban, conform Digi24.

România a intrat în stare de alertă pentru 30 de zile, începând de vineri, 15 mai.