Alexandru Rafila, despre schimbarea radicală a coronavirusului la nivel mondial: Începe deja să se vadă cum va evolua virusul vara

 Alexandru Rafila, despre schimbarea radicală a coronavirusului la nivel mondial: Începe deja să se vadă cum va evolua virusul vara

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre evoluția pe care o are graficul infectărilor cu coronavirus la nivel mondial. Medicul a explicat că evoluția arată că odată cu aproprierea sezonului cald în emisfera nordică scade numărul infectărilor, în timp în emisfera sudică are loc o creștere alarmantă.

„Odată cu apropierea sezonului cald în emisfera nordică scade numărul de cazuri în emisfera nordică și crește în emisfera sudică. În Africa de Sud este o creștere marcantă.  Sezonalitatea pe care o atribuiam și acestui virus se pare că încet – încet începe să se contureze” , a declarat acesta.

Citește și: Alexandru Rafila avertizează românii: „Ştiu că dorinţa e mare, dar respectaţi cele trei reguli”

Alexandru Rafila speră că în emisfera nordica vor fi mai puține cazuri de coronavirus în această vară, iar autoritățile și populația trebuie să se pregătească atât logistic, cât și comportamental.

”Să sperăm că în emisfera nordică vom avea mult mai puține cazuri în această vară, ca să ne putem pregăti pentru sfârșitul anului Acesta trebuie să fie cuvântul de ordine, să ne pregătim logistic și comportamental, ăsta e lucrul esential. Și atunci, vom putea sa gestionăm mult mai bine și fără impact social și economic așa ridicat în aceste două luni”, a explicat Alexandru Rafila.

Sursa:  romaniatv.net