CNCD: Interzicerea manelelor în Timişoara este discriminare. Primarul oraşului a primit avertisment contravenţional

 CNCD: Interzicerea manelelor în Timişoara este discriminare. Primarul oraşului a primit avertisment contravenţional

Consiliul Național pentru Combatarea Discriminării a decis că intenția de a interzice manelele la Timișoara reprezintă discriminare, prin urmare primarul Nicolae Robu a primit avertisment contravențional.

Printre deciziile adoptate miercuri de Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării se află și una legată de intenția de a interzice manelele la Timișoara.

În anul 2019 primarul orașului Timișoara a dispus interzicerea interpretării și difuzării manelelor, dar și folosirea grătarelor în aer liber pe domeniul public și practica anunțării de dedicații.

„Intenția de a interzice expres difuzarea și interpretarea de manele pe spațiul public din Timișoara de către Instituția Primarului municipiului Timișoara, reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu 7-1 voturi”, arată CNCD într-un comunicat.

Potrivit unei note interne semnată de Nicolae Robu, adresată structurilor Primăriei Timişoara, decizia a fost luată având în vedere „unele lucruri neavenite” petrecute în oraş.

Sursa: romaniatv.net