ANCHETĂ ÎN SENATUL SUA

 ANCHETĂ ÎN SENATUL SUA

O comisie din Senatul SUA, aflat sub controlul Partidului Republican, a emis citaţii pentru obţinerea de documente într-o anchetă care vizează activităţile desfăşurate în Ucraina de Hunter Biden, fiul lui Joseph Biden, potenţialul adversar al preşedintelui Donald Trump în scrutinul prezidenţial.

Senatorii democraţi acuză că investigaţia parlamentară este o manevră electorală pentru afectarea imaginii lui Joseph Biden, care probabil va fi adversarul lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial din noiembrie. Senatorul democrat Gary Peters, membru al Comisiei, a declarat că iniţiativa deschide „o direcţie periculoasă” în contextul crizei coronavirusului. „În acest moment, în care americanii trebuie să fie uniţi, această investigaţie extrem de partizană din punct de vedere politic ne divizează”, a argumentat politicianul democrat.

Hunter Biden a făcut parte din conducerea companiei Burisma din 2014. Poziţia sa a generat preocupări privind conflict de interese, dat fiind că tatăl său, Joseph Biden, era vicepreşedinte al SUA. Departamentul de Stat a stabilit în 2014 că nu exista un conflict de interese, argumentând că Hunter Biden era „persoană privată”.

Acum, echipa de campanie a lui Donald Trump vrea să transforme în temă electorală activitatea lui Hunter Biden în Ucraina, prin stabilirea unei legături cu mandatul de vicepreşedinte al lui Joseph Biden, comentează site-ul de ştiri Axios.com.
sursa: mediafax.ro