MISIUNE SPAȚIALĂ ISTORICĂ

 MISIUNE SPAȚIALĂ ISTORICĂ

Misiune spațială istorică. Astronauții NASA vor zbura cu o navă comercială complet nouă. Space X a proiectat și costume moderne.

Astronauții NASA, Doug Hurley și Bob Behnken, au ajuns la Centrul Spațial Kennedy din Florida pentru a se pregăti pentru misiunea lor istorică de săptămâna viitoare. Pe 27 mai, Space X și NASA vor lansa pentru prima dată astronauți de pe pământul american după 10 ani de pauză. Misiunea este istorică pentru că este prima lansare cu echipaj uman făcută de NASA cu o navă comercială, informează BBC.
Este într-adevăr inedit ce se întâmplă, pentru că este pentru prima dată când o companie privată americană va deține și va opera ducând astronauții NASA în spațiu. Este o etapă majoră în eforturile NASA de a face acest pas. Este pentru a cincea oară când astronauții vor călători cu o navă spaţială americană complet nouă.
„Este un vehicul uimitor. Cu siguranță nu este o naveta spațială. Este mult mai mică; este o capsulă. Este de ultimă generație din punct de vedere tehnologic și suntem atât de încântați”, a declarat Hurley.
În viitor echipajele spațiale vor putea fi completate cu clienți privați.Pentru moment, acest parteneriat acoperă doar zboruri la câteva sute de kilometri deasupra Pământului, către ISS, dar în cele din urmă, scopul este de a extinde conceptul la zboruri spațiale mai lungi.

sursa:digi24.ro