„Nu coronavirusul ne omoară, ci foamea” Peste 200 de români au plecat cu o cursă specială din Otopeni la muncă în Marea Britanie

 „Nu coronavirusul ne omoară, ci foamea” Peste 200 de români au plecat cu o cursă specială din Otopeni la muncă în Marea Britanie

Peste 200 de muncitori sezonieri au plecat miercuri către Marea Britanie din Aeroportul Otopeni cu o cursă privată. Mânați de griji și nevoi, românii au uitat de pandemie și de la primele ore ale dimineții își așteaptă rândul la îmbarcare. Destinația zborului e Birmingham, iar de acolo urmează să fie preluați de autobuzele care îi vor duce la fermele unde urmează să lucreze în următoarele luni: „Nu coronavirusul ne omoară, ci foamea, salariile de aici”, spun oamenii .

Din Brașov, Olt, Botoșani, Suceava, Iași, Călărași, Buzău, Ialomița, 203 români pleacă în Anglia ca să culeagă fructe pe bani pe care în România nu i-ar câștiga, spun ei. Pentru unii, e primul an în care merg la cules de fructe în afară, alții lucrează în domeniu și cu aceeași firmă de mai bine de opt ani.

Încă de la primele ore ale dimineții, oamenii își așteaptă rândul ca să li se verifice temperatura. N-au reușit să respecte pe deplin distanța în afara aeroportului, însă în interior au fost îndrumați și s-au format mai multe cozi.

Integral pe Gândul