Spania -posibilitatea deschiderii granițelor pentru turiștii străini în luna iulie

 Spania -posibilitatea deschiderii granițelor pentru turiștii străini în luna iulie

Vicepremierul spaniol, Teresa Ribera,  responsabilă cu măsurile de relaxare, a precizat că reluarea în condiţii de siguranţă a turismului internaţional în Spania va avea loc în luna iulie, relatează joi EFE, citată de Agerpres.
„Trebuie să avem mare grijă ca cei care intră în ţară să nu rişte niciun pericol, deoarece vin într-o destinaţie sigură, şi în acelaşi timp să nu constituie un risc pentru populaţia locală (…) Ideea este de a aborda sosirile şi destinaţiile în siguranţă, cu gândul mai degrabă la luna iulie, decât iunie”, a asigurat Teresa Ribera.
De asemenea, a subliniat că reizbucnirea unor focare în China, Coreea de Sud şi Singapore „a fost asociată cazurilor importate” din exterior.
„Datele raportate de insulele Canare, Baleare sau de regiunea Andaluzia oferă azi un sentiment de siguranţă, deoarece nu există deplasări între provincii şi nu vin persoane ce ar putea fi potenţial contagiate. Dacă se va deschide masiv turismul, ar putea fi o dovadă de iresponsabilitate”, a precizat Ribera.
sursa:digi24.ro