Ce se întâmplă cu programul PRIMA CASĂ. Ludovic Orban: „Vă spun din capul locului”

 Ce se întâmplă cu programul PRIMA CASĂ. Ludovic Orban: „Vă spun din capul locului”

Prezent, vineri, la întâlnirea cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor (ARB), Ludovic Orban a venit cu veşti bune privind programul Prima Casă.

Ludovic Orban a declarat că reușita planului de reclădire economică stă în parteneriatul cu sistemul financiar-bancar. Premierul a menționat și câteva din temele propuse spre discuție reprezentanților ARB, adăugând că planul guvernamental de relansare va cuprinde o „serie largă” de măsuri. În același context, șeful Executivului a reamintit de proiectul Guvernului privind înființarea unui Fond de investiții după modelul polonez și de măsurile active de stimulare, care vor fi finanțate prin programul european SURE.

„Este clar că repornirea economică, procesul de dezvoltare economică, stimularea procesului de investiţii, stimularea puterii de cumpărare a românilor pentru menţinerea sau asigurarea unei cereri care să ajute companiile să-şi crească producţia să revină la un nivel de activitate depinde foarte mult de susţinerea şi de colaborarea dintre Guvern, mediul de afaceri, sistemul financiar-bancar şi toate celelalte instituţii implicate.

Printre temele pe care vreau să le discutăm se numără modul de implementare a programului IMM Invest. De asemenea, aş vrea un pic să discutăm despre creditul ipotecar, despre programul Prima Casă, care a suferit anumite modificări. Aici vă spun din capul locului, trebuie să susţinem puternic din punctul meu de vedere cetăţenii care vor să îşi cumpere case. Un om care îşi cumpără casă îşi cumpără şi mobilă, îşi cumpără şi aparatură electronică, are nevoie de instalaţii electrice, de centrală ş.a.m.d.. Orice casă înseamnă de fapt un temei foarte solid pentru foarte multe cheltuieli, care generează o cerere absolut necesară pentru companii, ca să susţină un nivel de producţie cât mai ridicat”, a spus Orban.

Sursa: romaniatv.net