Tăriceanu: Nu se mai poate întârzia cu depunerea moţiuniii de cenzură dincolo de 1 septembrie

 Tăriceanu: Nu se mai poate întârzia cu depunerea moţiuniii de cenzură dincolo de 1 septembrie

Preşedintele ALDE susţine că a discutat cu PSD şi Pro Romania pentru o moţiune de cenzură după expirarea stării de alertă.

„Moţiunea întârzie să apară, pentru că în discuţiile pe care le-am avut cu preşedinţii Ciolacu şi Ponta am convenit că nu e oportun să depune moţiunea de cenzură în perioada stări de alertă, iar acesta este unul dintre motivele pentru care credem că PNL, tot timpul, trage de timp pentru a evita depunerea unei moţiuni. La toamnă acest lucru nu mai poate fi evitat. Această politică este străvezie şi pentru noi. PNL încearcă s-ă-şi acopere gafele, să-şi acopere erodarea permanentă pe care o are în plan politic cu prelungirea acestei stări de alertă. Nu cred că starea de alertă va putea fi prelungită la infinit. Deci planurile lor… Sigur că pot găsi o portiţă, dar la toamnă nu se mai poate întârzia cu depunerea moţiuniii de cenzură dincolo de 1 septembrie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El mai spune că misiunea viitorului guvern va fi organizarea liberă a alegerilor locale şi parlamentare. ”Nu văd necesar un politic, cu văd necesar să aibă o singură misiune – organizarea liberă a alegerilor locale şi parlamentare. Nu aş merge pe guvern de uniune naţională, pentru că negocierile sunt extrem de anevoiase. Nu aş merge pe un guvern politic”, a conchis liderul ALDE.

Şi preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus recent că o moţiune de cenzură va fi depusă ”a doua zi după terminarea stării de alertă”.