Mircea Badea, absent de la emisiunea „În gura presei”. Anunţul făcut de Mihai Gâdea: „Haideţi să vedem ce se întâmplă”

 Mircea Badea, absent de la emisiunea „În gura presei”. Anunţul făcut de Mihai Gâdea: „Haideţi să vedem ce se întâmplă”

Mircea Badea, prezentatorul emisiunii ”În gura presei”, de la Antena 3, a fost absent de la emisiune. Anunțul a fost făcut de prietenul lui, Mihai Gâdea, la ”Sinteza zilei”.

Doamnelor și domnilor, ultimele minute ale acestei emisiuni. Pur și simplu, am uitat că domnul Mircea Badea și-a luat câteva zile libere, a spus Mihai Gâdea. Anterior, realizatorul emisiunii ”Sinteza zilei” anunțase că va intra „în legătură cu Mircea Badea”.

Foarte frumos că a făcut acest lucru”, a continuat Gâdea. Haideți să vedem pe final ce se întâmplă mâine (n.r joi, 25 iunie), a mai spus Mihai Gâdea, precizând apoi că vor urma „decizii majore la Curtea Constituțională”.

Mircea Badea către organele de poliţie: „Nu vă dau nimic! Absolut nu! De acum, le fac plângere penală!”

Mircea Badea a povestit experiența pe care a avut-o în timp ce a fost oprit de organele de poliţie.

Eu azi noapte mergeam acasă. Desigur că pe Moșilor, 2 mașini de poliție, cu 6 polițiști, stăteau în afara mașinii și socializau. Unul dintre ei are senzația că am comis eu ceva, după 1 noaptea, ma trage pe dreapta. (…) Am tras frumos unde mi-a spus domnul polițist și am deschis geamul atât cât să ne auzim.

 

S-a uitat că nu am deschis geamul, nu a zis nimic. Și zice: ”Actele”. Iau buletinul și permisul și le lipesc pe geam, ca de obicei. Și el zice: ”Nu, dați-le încoace!”. Și eu zic: ”Nu vă dau nimic. Cum să vă dau? Absolut nu! Se văd destul de bine așa! (…) Dacă vrei actele, ți le arunc și le prinzi tu așa, ca un ninja ce ești. Dar după nu le mai iau și înapoi. Că eu nu știu pe unde ai pus tu mâinile înainte să pui mâinile pe actele mele”,  a povestit Mircea Badea.

Realizatorul a vorbit despre faptul că polițiștii, în ciuda faptului că sunt considerați eroii din linia întâi, sunt primii care nu respectă măsurile de igienă și distanțare socială și pot fi printre principalii transmițători ai coronavirusului.

Să știe eroii din linia întâi de acum. Le fac plângere penală pentru zădărnicirea combaterii răspândirii bolilor. Ceea ce fac polițiștii din România acum, pentru că nu există un ordin și cu norme de aplicare, se numește zădărnicirea combaterii răspândirii bolilor”, a adăugat el.