PSD a favorizat traficul de persoane, spune ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman. Cum a reacţionat Ciolacu

 PSD a favorizat traficul de persoane, spune ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman. Cum a reacţionat Ciolacu

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, atacă fostul Guvern PSD şi spune că acesta a încurajat infractorii.

Zuckerman cere Parlamentului să îşi protejeze cetăţenii şi să repare prejudiciile cauzate de fostul Executiv.

În replică, preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul PNL de lipsa implicării în problemele justiţiei.

PSD a favorizat traficul de persoane, spune ambasadorul SUA. Cum a reacţionat Ciolacu

Dacă ai încă în minte cazul „Ţăndărei” şi altele care implică traficul de persoane, să ştii că acestea fac obiectul unui raport întocmit de Departamentul de stat al SUA. România este una dintre principalele ţări din Europa de unde provin victimele reţelelor de traficanţi, iar Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Adrian Zuckerman, spune că vina aparţine fostului Guvern PSD, care a lăsat o moştenire grea în urma sa.

Zuckerman are încredere în actuala guvernare şi cere Parlamentului să-i prindă pe infractori, astfel încât tu să te simţi protejat.

„Raportul a constatat că anul trecut, sub fostul Guvern, efortul de combatere a traficului de persoane a fost diminuat, numărul de condamnări şi urmăriri penale pe traficul de persoane a scăzut, iar îngrijirea victimelor a fost deficitară.

Bandele de crimă organizată au traficat cu neruşinare oameni, ştiind că probabil vor scăpa nepedepsiţi, aşa cum s-a întâmplat de multe ori în trecut.