Nelu Tătaru, anunț despre introducerea restricțiilor: „Ne gândim și la…”

 Nelu Tătaru, anunț despre introducerea restricțiilor: „Ne gândim și la…”

Nelu Tătaru, anunț despre introducerea restricțiilor. Ministrul Sănătății a precizat ce noi restricții au în vedere în condițiile în care situația coronavirusului în România se va agrava.

Nelu Tătaru, anunț despre introducerea restricțiilor. Având în vedere că numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus a tot crescut în ultimele zile, autoritățile sunt în căutarea celor mai eficiente soluții, astfel încât să nu se ajungă din nou la o criză medicală, iar sistemul medical să nu poată face față valului de îmbolnăviri.

Nelu Tătaru, anunț despre introducerea restricțiilor: „Ne gândim și la…”

Întrebat în ce măsură românii ar putea să se aștepte din nou la restricții, având în vedere numărul tot mai mare de îmbolnăviri cu coronavirus, Nelu Tătaru a explicat că autoritățile iau în calcul introducerea unor noi restricții de circulație, însă, de această dată, ele nu vor fi aplicate la nivelul întregii țări, ci doar în localitățile unde există focare de coronavirus.

„Nu este intenția noastră să ne transformăm în stat polițienesc, relaxarea a fost însușită, și-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, să le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toți. Ar fi trebuit să nu ajungem aici. Mai vedem și această bagatelizare a ce înseamnă pandemie, reguli, care a dus la îndemnul de nerespectare a regulilor. Avem în schimb acele focare care sunt căminele și focare în spitale, sunt focare gestionate. Vom impune, ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități. Evaluăm și rezultatele vor da și măsura.”, a spus Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro .

Cand ne intoarcem la viata normala? Nelu Tataru: „Acestea sunt conditii ca sa putem sa ne gandim”

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a spus cand si in ce conditii ne putem intoarce la o viata normala.

Sunt imagini pe care le primesc frecvent. Nu pot decât să reiterez acele recomandări: purtatul măștii, reguli de igienă, evitarea locurilor aglomerate. Mă repet, acestea sunt condiții pentru a putea parcurge această pantă descendentă a primului val pandemic și a putea să ne gândim la următoarele măsuri de relaxare și la o viață cvasi-normală spre sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august. Orice nerespectare a acestor reguli nu face decât să prelungească acest prim val și să ne găsească nepregătiți în eventualitatea unui val 2. Orice prelungire a primului val nu face decât să nu permită noi măsuri de relaxare”, a spus ministrul.