Provincia Hebei din China intră din nou în „lockdown”. 400.000 de oameni băgați în carantină sub supraveghere din cauza coronavirusului

 Provincia Hebei din China intră din nou în „lockdown”. 400.000 de oameni băgați în carantină sub supraveghere din cauza coronavirusului

China a reinstalat o izolare strictă în apropiere de Beijing, care a afectat aproximativ 400.000 de oameni, după o creștere a cazurilor de coronavirus. Restricțiile au intrat în vigoare în provincia Hebei, lângă capitală, anunță BBC.

După apariția pandemiei în China la sfârșitul anului trecut, China a reușit să țină sub control coronavirusul, însă, pentru a evita un al doilea val, chiar și micile creșteri sunt luate foarte în serios de autoritățile de sănătate din țară.

Duminică, oficialii au anunțat că districtul Anxin, din provincia Hebei, va fi complet închis și controlat. Doar lucrătorii esențiali au voie să părăsească locuințele, în timp ce un membru al gospodăriei are voie să iasă o dată pe zi pentru a face cumpărături.

Niciun nerezident nu va avea voie să intre în clădiri, comunități sau sate. Autoritățile au avertizat că oricine încalcă regulile va fi pedepsit de poliție. Anxin se află la aproximativ 150 km de capitala Beijing. Presa chineză spune că au existat 18 cazuri în district.
De la jumătatea lunii iunie, noile infecții din China s-au limitat în mare parte la Beijing, precum și această răspândire în provincia Hebei.