Şedinţă la Ministerul de Interne despre noile măsuri de relaxare. Ce vor decide autorităţile în plină pandemie de coronavirus

 Şedinţă la Ministerul de Interne despre noile măsuri de relaxare. Ce vor decide autorităţile în plină pandemie de coronavirus

Grupul de Suport Tehnico-Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase se întruneşte, marţi, de la ora 10:30, la Ministerul de Interne, pentru a analiza propunerile de noi măsuri de relaxare ce urmează să fie aplicate de la 1 iulie. Cele mai aşteptate măsuri sunt deschiderea restaurantelor în spaţii închise, precum şi actualizarea listei cu ţări din care, la revenire, oamenii nu trebuie să intre în carantină sau izolare.

La ședința grupului tehnic participă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Adriana Pistol, directoarea Institutului Naţional pentru Sănătate Publică și Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

În urma şedinţei specialiştilor, Comitetul Național pentru Situații de Urgență se va întâlni pentru a lua o decizie finală privind relaxarea restricţiilor începând din data de 1 iulie.

De asemenea, urmează să fie anunțate țările care intră sau ies de pe „lista verde”, dar și dacă se deschid restaurantele, notează Digi24.

România a avut o medie de peste 300 de cazuri de COVID-19 în ultima săptămână.

Sursa: RomâniaTV.net