Florin Cîțu a împrumutat 80 de miliarde de lei. Daniel Zamfir: „Vrem să știm pentru ce. Nu sunt banii familiei lui, sunt banii țării!”

 Florin Cîțu a împrumutat 80 de miliarde de lei. Daniel Zamfir: „Vrem să știm pentru ce. Nu sunt banii familiei lui, sunt banii țării!”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, susține că jumătate din Partidul Social Democrat ar trebui să fie la pușcărie din cauza declarațiilor făcute în perioada pandemiei. Replica PSD nu a întârziat să apară. Daniel Zamfir, senator PSD, a reacționat, luni seară, în direct la Antena 3.

 

Daniel Zamfir: Ce spune Florin Cîțu un are nicio legătură cu realitatea

Despre ce vorbește domnul Cîțu acum să spun doar că sunt niște declarații halucinante e puțin spus, pentru că toate cifrele astea despre care vorbește domnul Cîțu n-au nicio legătură cu realitatea și iarăși nu o spun doar eu și colegii mei. O spun cei din Comisia Europeană în care avem încredere. Dacă Domnul Cîțu vorbește că deficitul va fi de 6,7 cei de la Comisia Europeană de exemplu îl estimează că va fi undeva la 9,2%. Dacă Domnul Cîțu vorbește de asemenea de o inflație de 2% cei din Comisia Europeană vorbesc de 6, adică tot ce spune Cîțu un are nicio legătură cu realitatea confirmată de Comisia Europeană”, a spus Daniel Zamfir, luni seară, într-o intervenție telefonică la „Sinteza zilei cu Mihai Gâdea”.

Florin Cîțu: Jumătate din PSD ar trebui să fie la pușcărie

Senatorul  Daniel Zamfir nu a dorit să comenteze această declarație făcută de ministrul Finanțelor. „Chiar nu comentez prostiile astea”, a spus el.

„Domnul Cîțu a împrumutat bani în această perioadă cu dobândă de peste 4% ca să plătească unor clienți la ANRP 415 milioane lei, adică împrumutăm bani cu dobândă ca să plătim în avans oamenii ăștia care ar fi trebuit să primească despăgubiri de la ANRP. Urmau să le primească la sfârșitul lunii septembrie, ori domnul Cîțu a împrumutat bani cu dobândă de peste 4% ca să plătească acestor oameni în avans 400 de milioane lei.

Plangere penala pe numele lui Florin Cîtu

De ce a făcut lucrul ăsta? Cine sunt beneficiarii acestor bani? (…) De ce nu vine Domnul Cîțu în fața Parlamentului să explice pentru ce face aceste împrumuturi, cine sunt beneficiarii acestor bani? Sunt foarte multe lucruri care ar trebui lămurite.  Noi am decis să îi facem plângere penală pentru că trebuie să vină, e obligația unui ministru să vină în fața Parlamentului să dea explicații că nu sunt banii familiei Cîțu, sunt banii țării iar faptul că domnul Cât își permite cu banii țării să facă aceste lucruri nu cred că noi în Parlament trebuie să permitem lucrul ăsta”, a mai spus Daniel Zamfir.