Când se deschid restaurantele. Anunțul făcut de Guvernul Orban

 Când se deschid restaurantele. Anunțul făcut de Guvernul Orban

Reprezentanţii Guvernului şi cei din industria HORECA vor lucra la un set de reguli de protecţie sanitară, care să fie aplicate în restaurante, în perspectiva reluării activităţii acestora, atunci când evoluţia epidemiologică o va permite.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Guvernului, după întâlnirea care a avut loc, joi, între reprezentanții Executivului și cei din industria HORECA.

Mai multe imagini de la întâlnire găsiți în galeria foto

Premierul Ludovic Orban a menţionat că scopul acestui demers comun este ca împreună, autorităţi şi sectorul HORECA, să lucreze “pentru siguranţa clienţilor şi pentru a le oferi încredere că atunci când restaurantele îşi vor relua activitatea serviciile vor fi oferite în condiţii de protecţie şi nu va exista riscul îmbolnăvirilor”.

“Reprezentanţii HORECA au apreciat măsurile de sprijinire a turismului cuprinse în Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică şi au oferit sprijinul şi expertiza pentru pregătirea punerii lor în aplicare”, mai menţionează Guvernul.

Reprezentanţii HORECA au avut joi o întâlnire, la Palatul Victoria, cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela şi şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Președinte Hora: Cel mai probabil restaurantele se vor deschide săptămâna viitoare

 

Daniel Mischie, președintele Hora, a declarat, după discuția de la Guvern, că cel mai probabil restaurantele se vor redeschide săptămâna viitoare.

“Cel mai probabil restaurantele se vor deschide săptămâna viitoare. Am discutat un set de norme de aplicare, urmeaza ca în weekend o comisie formată din autorități, ANSVSA și patronate să clarifice normele de aplicare“, a declarat Mischie.

Potrivit acestuia, noile reguli la redeschiderea restaurantelor vizează distanța între mese, obligativitatea purtării de măști de către angajați, un număr de 4 clienți lla masă.

Odată cu deschiderea restaurantelor crește și numărul persoanelor participante la un eveniment în exterior, de la 50 la 100, in timp ce numărul permis la evenimentele din interior crește de la 20 la 50.

Sursa: stirileprotv.ro

Enable Notifications    OK No thanks