Germania susţine aderarea României la Spaţiul Schengen. „Primele vor intra aeroporturile”

 Germania susţine aderarea României la Spaţiul Schengen. „Primele vor intra aeroporturile”

Preşedinţia rotativă germană a Consiliului Uniunii Europene susţine aderarea României la spaţiul Schengen, a precizat vineri ambasadorul Germaniei la Bucureşti Cord Keier-Klodt. Acesta a adăugat că cancelarul Angela Merkel a venit deja cu o serie de idei concrete în acest sens.

„Germania a susţinut întotdeauna România cu acest obiectiv şi nu doar în termeni abstracţi. În cursul acestui proces, am avut idei concrete prezentate de cancelarul Merkel, cum ar fi să începem cu intrarea aeroporturilor în Schengen„, a declarat Cord Meier-Klodt în cadrul conferinţei de lansare a preşedinţiei Germaniei la Consiliul Uniunii Europene, organizată vineri la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România. „Nu am atins obiectivul încă (…), dar să lucrăm în acest sens. Susţinem obiectivul„, a adăgat acesta.

Citeşte şi Restricţiile din pandemie apropie România de Schengen. Aderarea ţării noastre, adusă din nou în discuţie

La aceeaşi conferinţă a participat şi ministrul de Externe Bogdan Aurescu care a subliniat că ar fi „o mare realizare pentru spaţiul Schengen ca România şi Bulgaria să fie înăuntru, decât în afara sa”.

Parlamentul European a solicitat statelor membre şi Consiliului Uniunii Europene să ia măsurile necesare pentru a admite Bulgaria, România şi Croaţia în spaţiul Schengen, intr-o rezoluţie adoptată vineri. La vot, marea majoritate s-a exprimat în favoare, cu 520 voturi „pentru”, 86 „împotrivă” şi 59 abţineri.

Enable Notifications    OK No thanks