Alertă de ploi torențiale, grindină și vijelii în toată țara, până miercuri dimineață. Meteorologii anunță caniculă în sud

 Alertă de ploi torențiale, grindină și vijelii în toată țara, până miercuri dimineață. Meteorologii anunță caniculă în sud

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi torenţiale, vijelii și grindină valabilă în cea mai mare parte a ţării, de luni până miercuri dimineaţa, dar şi de disconfort termic pentru regiunile sud-estice.

  • ANM a emis o serie de averizări cod portocaliu și galben, de instabilitate atmosferică accentuată și de disconfort termic.
  • În sud-est va fi foarte cald.

Astfel, în intervalul 6 iulie, ora 10:00 – 8 iulie, ora 10:00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Potrivit meteorologilor, în același interval, îndeosebi în regiunile sud-estice, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33…36 de grade.

Coduri galben și portocaliu și galben de ploi, grindină și vijelii

ANM a emis și o serie de averizări cod portocaliu și galben, de instabilitate atmosferică accentuată și de disconfort termic.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

Sursa: observatornews.ro

Enable Notifications    OK No thanks