O contestație de nota 10. Fata procurorului-şef al DNA a obținut nota maximă de la 7.45

 O contestație de nota 10. Fata procurorului-şef al DNA a obținut nota maximă de la 7.45

Situație incredibilă în urma contestațiilor de la Bac. Elevă a Colegiului Naţional “Silvania” din Zalău, Ruxandra Bologa, fiica procurorului-șef DNA, a fost notată cu 7,45 la Limba şi Literatura Română. Doar că, surpriză, după contestaţii, ea a primit nota 10, ceea ce i-a ridicat media generală la 9.95.

Adolescenta obținuse 9,85 la Istorie şi 10 la Geografie și se baza foarte mult pe media de la Bac pentru a putea intra la facultatea dorită, și anume Drept.

A doua comisie a considerat că nota a fost mult prea mică și i-a dat un 10 curat.

Lucrarea corectată la Cluj

Potrivit, sportulsalajean.ro, lucrarea iniţială a fost corectată la un centru din judeţul Satu Mare, iar contestaţia a fost corectată în judeţul Cluj. Surse din învăţământ au declarat că acea comisie care a corectat greşit lucrarea ar putea fi trasă la răspundere şi cel puţin un an de zile să nu mai aibă dreptul să corecteze lucrări.

Un tată cunoscut

Crin Bologa a devenit procuror-șef al DNA pe 20 februarie. Crin Bologa a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca în 1995. Apoi a activat ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău (1995-1999) şi procuror la Parchetul de pe lânga Tribunalul Sălaj în perioada 2008-2011, potrivit site-ului magistrati.ro.

Din 1999 până în 2005 a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. În 2005, a fost numit şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţiei – Serviciul Teritorial Cluj, fiind eliberat din funcţie la cerere în decembrie 2007.

Începând cu ianuarie 2008, şi-a reluat activitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. A fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj în perioada ianuarie 2013-ianuarie 2016. În ianuarie 2016 a fost reînvestit în funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. A deţinut poziţia până în ianuarie 2019.

Enable Notifications    OK No thanks