Un virus asemănător cu SARS-COV-2, ținut secret 7 ani în laboratorul din Wuhan

 Un virus asemănător cu SARS-COV-2, ținut secret 7 ani în laboratorul din Wuhan

Un virus similar cu SARS-CoV-2 a fost descoperit de microbiologii chinezi în urmă cu șapte ani, potrivit unei investigații a cotidianului britanic The Times, care arată că virusul a fost ținut secret în laboratorul din Wuhan. Orașul chinez a fost și epicentrul noului coronavirus, de unde s-a extins în întreaga lume.

Microbiologii chinezi au descoperit virusul ciudat în urmă cu șapte ani într-o mină de cupru din regiunea Mojiang, potrivit G4Media. În mina de cupru, plină de lilieci și șobolani care se hrăneau cu dejecțiile lor, au murit trei mineri, iar alți trei s-au vindecat în urma infectării cu acel virus considerat strămoșul noului coronavirus, scriu ziariștii britanici. Simptomele acelui virus au fost identice cu cele ale Covid-19: febră puternică și dificultăți de respirație.

Autoritățile chineze nu au împărtășit cu comunitatea științifică internațională informații despre vechiul virus. Tulpinele virusului au rămas în laboratorul din Wuhan, chiar dacă eventuale cercetări ar fi putut aduce noi informații despre pandemia de Covid-19.Reprezentanții laboratorului din Wuhan au refuzat să discute cu ziariștii britanici, care au aflat despre existența vechiului virus din teza de master a unui student chinez, al cărui îndrumător a lucrat în secția de urgențe a spitalului în care au fost tratați minerii infectați acum șapte ani.

Dezvăluirile The Times vin cu puțin timp înante ca experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) să meargă într-o misiune oficială în China pentru a detecta sursa pandemiei de coronavirus.

Enable Notifications    OK No thanks