Deputați fără mască de protecție, scandal în restaurant. A intervenit Poliția!

 Deputați fără mască de protecție, scandal în restaurant. A intervenit Poliția!

O echipă de polițiști ai Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi a fost solicitată, marți dimineață, de agenții de pază ai unui restaurant de tip  fast-food din sectorul 3. În local era un bărbat care refuza să poarte mască de protecție și avea un comportament recalcitrant.

Polițiștii sosiți la fața locului au depistat bărbatul în cauză, iar acesta a avut o atitudine sfidătoare și i-a jignit pe oamenii legii. Un alt bărbat aflat alături de persoana în cauză a manifestat un comportament similiar, transmit polițiștii. Este vorba de doi deputați PSD.

Deputatul Solomon Adrian a fost sancționat cu 1600 lei, iar deputatul Stativa Irinel Ioan a fost sancționat cu 1000 lei.

Au fost amendați pentru scandal

Cei doi au fost sancționați contravențional cu două amenzi în valoare totală de 2600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice și pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public.

Masca de protecție e OBLIGATORIE în spațiile închise

Masca de protecție trebuie purtată în spaţii publice închis, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun, dar și la locul de muncă.

Premierul Ludovic Orban a declarat, recent, că măsura purtării măştii va fi menţinută cât timp va fi necesar.

”Cât timp va fi necesar, vom păstra necesitatea portului măştii. Cât timp va fi necesar, vom menţine triajul, măsurarea temperaturii, obligaţia de purtare a distanţei, regulile de distanţare fizică în scop sanitar în tot ceea ce înseamnă transport public, spaţii comerciale, locuri de muncă, pieţe, restaurante, terase. Este cea mai puternică formă de protecţie contra infecţiei.

Vedeţi că ne confruntăm cu un număr de cazuri relativ mare, ne confruntăm cu un număr mare de cetăţeni care nu respectă regulile. Ne confruntăm, de asemenea, cu agenţi economici, instituţii care nu vor să-şi asume obligaţia respectării unor reguli stabilite şi noi trebuie să reacţionăm, pentru că pe primul plan prioritatea noastră o reprezintă sănătatea românilor”, a spus premierul Ludovic Orban.

Enable Notifications    OK No thanks