Situație disperată la spitalul din Arad: ”Doamnele asistente se roagă de tine să te interneze de COVID-19, chiar dacă nu ai virusul”. De ce recurg la astfel de practici

 Situație disperată la spitalul din Arad: ”Doamnele asistente se roagă de tine să te interneze de COVID-19, chiar dacă nu ai virusul”. De ce recurg la astfel de practici

Un arădean a dezvăluit că prietena sa care fusese adusă la spital pentru invstigații legate de o posibilă sarcină a fost insistent rugată de medicii de la Spitalul Județean să se interneze cu Covid-19, deși analizele sale nu au arătat că ar fi infectată.

Tânăra povestește că a fost insistent rugată de asistente să rămână internată în secția Covid-19. Femeia mărturisește că cadrele medicale erau dispuse chiar să-i falsifice analizele doar pentru a rămâne în spital.

„M-am simțit rău de două zile. Ieri m-am simțit din ce in ce mai rău. Prietenul meu a sunat la salvare. A venit salvarea, m-au consultat acasă și a zis că trebuie să mergem la spital. Prima data a zis că s-ar putea sa fiu însărcinată. La spital mi-o făcut analize, sânge, urina tot ce trebuie și după vreo 4 ore m-au dus sa fac film la plămâni. Acolo “nu am mai fost însărcinată”… am întrebat cât durează până vin rezultatele a zis că o oră și …eu din câte știu filmul trebuie sa mi-l deie pe loc sau cel puțin acasă. Dar de unde. Când am semnat pe propria răspundere că vreau sa merg acasă pentru că eram foarte obosita. Doamna doctor m-a întrebat dacă nu vreau sa fiu internată pt covid. Am spus, nu. După a zis sigur? Am repetat: nu. Vreau sa merg acasă mă așteaptă prietenul meu afara. Când sa plec îmi spune că analizele mele se pot anula dacă cumva mă răzgândesc.”

Prietenul tinerei este revoltat: „Mergi la Urgență la Spitalul Județean Arad cu amețeală și durere de cap ți se fac analizele și totul e ok și când să pleci acasă se roagă doamnele asistente de tine să te interneze de COVID19… o zis că se pot anula analizele și toate investigațiile numai ca să o interneze de COVID19…. Nu ai COVID19 da doamnele asistente se roagă insistent de tine dacă vrei să te interneze de COVID19….. Dați Share să ajungă unde trebuie…….Nu ai COVID19 da se roagă de tine să te interneze pe COVID19 oare pe altă secție de ce nu se internează dacă e nevoie”, a scris bărbatul pe Facebook.

Reacțiile internauților sunt diferite. Mulți au pus la îndoială veridicitatea mărturiei pentru care nu există dovezi. Alții sunt îngrijorați că practica de a raporta drept bolnavi Covid-19 chiar și persoane care nu au virusul ar putea să fi contribuit la creșterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri din ultimele săptămâni.

Enable Notifications    OK No thanks