Un celebru președinte a luat în râs coronavirusul, dar a ajuns la spital cu simptome

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, este unul dintre liderii care au contestat prezența coronavirusului și au luat în râs tot ce înseamnă recomandări de la Organizația Mondială a Sănătății. Însă acesta a ajuns la spital luni, pentru o radiografie pulmonară, după ce a prezentat simptome ale infecției.

„M-am întors de la spital acum, am făcut o radiografie pulmonară, plămânii mei este curați, da?”, le-a spus susținătorilor adunați în fața palatului prezidențial din Brazilia.

Bolsonaru, care purta mască, i-a avertizat pe oameni să nu se apropie de el.

Nu puteți să vă apropiați foarte mult. Recomandare pentru toată lumea„, a spus Bolsonaro.

Din primele informații, se pare că Bolsonaro ar avea unele simptome ale bolii, tocmai de aceea a ales să meagă să se testeze și să facă o radiografie pulmonară.

Președintele Braziliei a luat în râs, încă de la început, temutul virus. Acesta a fost văzut în mijlocul mulțimilor fără mască, îmbrățisând chiar susținătorii adunați la diverse mitinguri. El a încurajat repornirea economiei în ciuda numărului crescut de îmbolnăviri de pe întreg globul și a criticat eforturile guvernelor locale de a elimina virusul prin măsuri de distanțare socială, cum ar fi carantina și izolarea.

Viața noastră trebuie să continue. Locurile de muncă ar trebui să fie menținute„, a spus Bolsonaro încă de la începutul pandemiei, în timpul unui discurs difuzat pe 24 martie la televiziunile și radioul național.

El și-a menținut poziția, argumentând că scăderea economică ar putea fi mai rea decât virusul însuși. De asemenea, el a continuat să salute ocazional suporterii fără echipament de protecție – chiar și după ce instanța l-a obligat să poarte mască, altfel i se vor aplica amenzi. Acesta nu a respecat niciodată obligația, scrie CNN

Enable Notifications    OK No thanks