Nelu Tătaru spune că e posibilă întoarcerea la starea de urgență: „Facem o analiză”

 Nelu Tătaru spune că e posibilă întoarcerea la starea de urgență: „Facem o analiză”

Ministrul Sănătății spune că nu este exclusă posibilitatea revenirii la starea de urgență, dacă situația în cazul epidemiei de coronavirus continuă să se agraveze. Declarațiile spun după ce, miercuri, România a înregistrat un record absolut de îmbolnăviri.

  • Nelu Tătaru spune că este posibilă revenirea la starea de urgență.
  • Miercuri au fost înregistrate 555 de cazuri noi.

În ultimele 24 de ore, au fost depistate 555 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Este o cifră alarmantă, care arată faptul că situația scapă de sub control. Drept urmare, Nelu Tătaru nu exclude posibilitatea revenirii la starea de urgență.„Gestionăm o criză a pandemiei, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi. Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgență”, a spus ministrul Sănătății, la Digi24

România ar putea reveni la starea de urgență

Ministrul Sănătății face apel către populație să respecte în continuare regulile impuse pentru a limita răspândirea virusului, având în vedere că rata de infectare a crescut foarte mult.

„Am luat atitudine de fiecare dată, dar ca parte medicală trebuie să ne vedem de treburile noastre, trebuie să tratăm. Și este păcat, fiindcă acum 4 săptămâni aveam o transmitere de 0,6-0,7 și acum suntem la 1,4. După situația de ieri, eram în situația zilei de 8 mai”, a mai spus Tătaru.

Sursa: spynews.ro

Enable Notifications    OK No thanks