Raed Arafat, la Digi24: E greu de spus la câte cazuri se pune problema întoarcerii la starea de urgență

 Raed Arafat, la Digi24: E greu de spus la câte cazuri se pune problema întoarcerii la starea de urgență

În ultimele 24 de ore au fost raportate 555 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus. A fost singura dată când a fost depășit pragul de 500 de cazuri noi. Întrebat la Digi24 la câte cazuri s-ar pune problema întoarcerii la starea de urgență, Raed Arafat a răspuns că sunt mai multe aspecte care sunt luate în considerare.

„E greu de spus la câte cazuri se pune problema întoarcerii la starea de urgență.

Arafat: Unii sunt dispuși să facă absolut orice ca să nu respecte regulile

El a vorbit și despre cazurile mediatizate de pe litoral, unde au avut loc petreceri cu încălcarea regulilor.

„Pe plajă, dacă nu porți mască și stai la distanță suficientă poate fi compensare, dar am văzut în ultima perioadă, fără să generalizăm, că unii sunt dispuși să facă absolut orice ca să nu respecte regulile, să meargă la dans, la festivități, la orice.

În acest moment nu e recomandat pentru că e risc de răspândire mai mare în astfel de anturaje, și totuși vedem că unii nu respectă, în pofida faptului că s-au făcut controale serioase.

Înțelegem că turismul e important, fiecare vrea în concediu, dar aici sunt foarte necesare cooperarea și înțelegerea situației și aplicarea regulilor compensatorii. Turismul s-a deschis, dar cu restricții”, a adăugat Arafat.

Enable Notifications    OK No thanks