Cristoiu: ‘Iohannis vrea să arunce povara nenorocirilor provocate de manipulare pe seama lui Raed Arafat’

 Cristoiu: ‘Iohannis vrea să arunce povara nenorocirilor provocate de manipulare pe seama lui Raed Arafat’

Jurnalistul Ion Cristoiu precizează că, ”prin mesajul de ieri Klaus Iohannis a creat premisele pentru ca, la o adică, să arunce povara nenorocirilor provocate de manipulare pe seama lui Raed Arafat”, conform cristoiublog.ro.

Redăm integral editorialul :

„La finele vizitei întreprinse la Institutul Cantacuzino, preşedintele Klaus Iohannis a ţinut o conferinţă de presă în aer liber, alcătuită dintr-un Statement şi o sesiune scurtă de întrebări şi răspunsuri. Nu încape îndoială că deplasarea în realităţi a fost un pretext pentru o intervenţie în spaţiul public. Acţiunea, ca să-i zicem aşa, prinsese contur încă de marţi, 7 iulie 2020. Cîteva site -uri de tip U. M. se ridicaseră pe vîrfuri prin comandanţii lor pentru a întreba de ce tace preşedintele. Impresia că preşedintele s-a grăbit să dea curs sugestiilor venite de la căpitani şi colonelese e falsă.

În realitate, site-urile respective, parte componentă a Presei prezidenţiale de veacuri, au avut misiunea de a pregăti terenul pentru deşteptarea mediatică a preşedintelui. În Jurnalul meu video de pe cristoiublog.ro înalţ, a nu ştiu cîta oară, cu sentimentul că ridic privirile spre Strălucitul Padişah, rugămintea ca preşedintele să renunţe la năravul prost de a nu anunţa ora precisă a conferinţei sale de presă.

Un preşedinte e de presupus că are o agendă riguroasă.

Nu cred că vizita la Institut nu se putea înscrie în anumite hotare de timp, astfel încît opinia publică să ştie chiar cu o zi înainte ora la care cucul pendulei prezidenţiale se va manifesta mediatic. Şi miercuri însă, administraţia prezidenţială n-a precizat ora conferinţei, lăsînd presa, opinia publică să-i pîndească ieşirea de la Institutul Cantacuzino.

Plutirea în ceaţă de miercuri, 8 iulie 2020, s-a concretizat în luarea prin surprindere a televiziunilor de ştiri. România Tv, care-şi programase calupul de publicitate la 17.30, a intrat în transmisia directă cu întîrziere, lipsindu-şi telespectatorii de o parte însemnată din Statement. Dincolo de aceste pagube în planul mediatizării, lăsarea orei de debut a intervenţiei publice la voia întîmplării întreţine imaginea unui conducător neamţ, care, spre deosebire de Carol I, s-a infectat cu virusul moldo-valah al delăsării.

Integral pe bugetul.ro