DOCUMENT. Declaraţia pe proprie răspundere obligatorie pentru a tranzita Austria

 DOCUMENT. Declaraţia pe proprie răspundere obligatorie pentru a tranzita Austria

Guvernul de la Viena a anunțat că Austria emite avertismente de călătorie pentru România, Republica Moldova și Bulgaria din cauza înrăutăţirii situaţiei pandemiei COVID-19 în aceste țări. Românii, moldovenii şi bulgarii care sosesc în Austria sunt testaţi şi plasaţi în carantină pe o perioadă 14 zilei în cazul în care testele sunt pozitive.

Anunțul a fost făcut într-o conferinţă de presă de cancelarul Sebastian Kurz şi de ministrul de Externe Alexander Schallenberg. Vor exista controale mai stricte la frontiera din est. Vor fi verificaţi mai atent cei care sosesc din Balcani. În același timp, numărul poliţiştilor de frontieră a fost dublat.

Începând cu data de 9 iulie, ora 0.00, toți cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor putea intra în Austria dacă prezintă un certificat (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru infecția cu COVID-19 (PCR, RT), efectuat în ultimele 4 zile, anterior intrării în Austria.

În absența acestui certificat, cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro. De asemenea, MAE a informat că va exista posibilitatea ca această categorie de cetățeni să fie testați la intrarea în Austria, în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura autoizolării.

Pentru a tranzita  Austria, trebuie completată o declarație pe proprie răspundere .

Enable Notifications    OK No thanks