Trucul simplu care aproape te scapă de COVID-19. „De fapt…”

 Trucul simplu care aproape te scapă de COVID-19. „De fapt…”

Purtarea unei măști de față scade riscul infectare cu COVID-19 cu 65%, iar distanțarea socială scade riscul cu până la 90%, afirmă cercetătorii.

Purtarea unei măști de protecție reduce dramatic riscul de a îmbolnăvire cu noul COVID-19, au răspuns oamenii de știință întrebărilor pupulației.

În urma nenumăratelor semne de întrebare pe care și le-au pus oamenii de când s-a produs erupția virusului COVID-19 ce a atacat rapid un mare procent din lume, populația a așteptat răspunsuri, iar acum aflăm în sfărșit ce ne doream să știm!

O echipă de cercetători din cadrul Universității din California a descoperit că acoperirea nasului și a gurii scade riscul de infecție cu COVID-19 cu 65%.

Anterior, cercetătorii credeau că purtarea măștii e benefică doar împotriva transmiterii virusului către alții.

Dar, după cum au descoperit în urma mai multor studii, bucata de pânză nu numai că împiedică o persoană bolnavă să răspândească virusul, ci și protejează persoanele sănătoase să nu se îmbolnăvească.

Toată lumea ar trebui să poarte o mască”, a declarat dr. Dean Blumberg, șeful sectției de Boli Infecțioase Pediatrice de la Spitalul de Copii UC Davis, în timpul unei transmisiuni live din 2 iulie .

„Oamenii care spun„ nu cred că măștile funcționează ”ignoră dovezile științifice. Nu este un sistem de credințe. Este ca și cum ai spune „Nu cred în gravitație”, explică medicul.

Medode de infectare cu COVID-19

Există două metode principale prin care coronavirusul se răspândește , prima fiind prin intermediul picăturilor care sunt expulzate în aer atunci când o persoană tușește sau strănută.

Cercetătorii spun că aceste picături au aproximativ o treime din mărimea unui fir de păr uman, fiind chiar vizibile cu ochiul liber.

Al doilea mod se datorează particulelor de aerosoli pe care oamenii le pulverizează în aer atunci când vorbesc, care reprezintă doar o singură parte a dimensiunii unui fir de păr uman și este aproape imposibilă de văzut.

Această metodă este mai periculoasă din punct de vedere al transmisiei, dar poate fi diminuată prin evitarea spațiilor interioare aglomerate, și evident, purtând masca de protecție.

Sursa: wowbiz.ro

Enable Notifications    OK No thanks