LISTA ROŞIE a OMS. Activităţile care ne pot îmbolnăvi de Covid 19

 LISTA ROŞIE a OMS. Activităţile care ne pot îmbolnăvi de Covid 19

Lăcașurile de cult sunt, alături de restaurante, teatre, cinematografe și transportul în comun, cele mai periculoase locuri pentru transmiterea coronavirusului, spune la Digi24, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Raed Arafat a citat o listă făcută de Organizația Mondială a Sănătății. „În roșu avem cinematografele, teatrele în spațiu închis, lăcașurile de cult, transportul în comun, transportul cu avionul, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Acestea sunt considerate cele mai periculoase. După care, la nivel portocaliu, avem sălile de fitness, avem frizeria, stomatologia, avem lucrul în birou – este periculos dacă ești cu mai multe persoane în birou și din cauza asta trebuie să porți mască – restaurantele în spațiu închis”, a spus Raed Arafat.

Pe listă se adaugă și un nivel portocaliu în care sunt cuprinse activităţile ce ţin de zona: fitness, coafor, frizerie, stomatologie și mersul la birou. 

El spune că președintele Klaus Iohannis „are dreptate” când spune că în situația actuală a cazurilor de coronavirus în România nu se pune problema unei noi relaxări.

„Nu ai cum să vezi 555 de cazuri și să vii să spui că relaxăm în plus. Așteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri”, a spus Arafat.

Enable Notifications    OK No thanks