Marcel Vela a anunțat modificări pentru șoferi. „Am un anunț extrem de important”

 Marcel Vela a anunțat modificări pentru șoferi. „Am un anunț extrem de important”

Marcel Vela va semna un ordin de ministru prin care dealerii de mașini vor putea înmatricula direct autoturismele, printr-un singur document.

Ministrul de Interne a spus că, în viitor, vor putea fi făcute și online și alte operațiuni, precum radierea, obținerea autorizației de circulație, obținerea unui act de înmatriculare.

„Am un anunț extrem de important. Azi voi semna ordinul prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută înt-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi, în zone aglomerate, mai ales acum în această perioadă delicată din punct de vedere sanitar.

Prin acest ordin, toţi dealerii auto din România, inclusiv cei doi mari producători, Dacia şi Ford, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, a anunțat Marcel Vela.

„Se pot face şi alte operaţiuni digital – e vorba de radiere, obţinerea autorizaţiei de circulaţie, obţinerea unui act de înmatriculare, producătorii autohtoni pot obţine o autorizaţie de circulaţie pentru noi probe pentru noi modele”, a adăugat Vela.

Totodată, ministrul de Interne a anunțat că vor fi descentralizate și serviciile pentru obținerea permiselor de conducere și pentru înmatriculare.

Citeste si: Cum vor învăța elevii în toamnă? Ce este sistemul hibrid

„O să procedăm şi la o descentralizare a serviciilor de obţine a permiselor de conducere şi înmatriculare – unde există distanţe mari între reşedinţa unui judeţ şi cetăţeni, vă dau exemplu Hunedoara, am decis să facem un proiect care să apropie acest serviciu de cetăţeni, să nu mai vină cetăţenii la serviciu, astfel să nu mai trebuiască să vină la Deva, de exemplu, să vină la Petroşani”, a conchis Vela.

Sursa: stirilekanald.ro

Enable Notifications    OK No thanks