Noi reguli pentru români! Cum circulăm în pandemie? Anunțul făcut de Marcel Vela

 Noi reguli pentru români! Cum circulăm în pandemie? Anunțul făcut de Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne a făcut, vineri, anunțuri importante cu privire la schimbările care au intervenit la înmatricularea autovehiculelor în România. Demersurile se vor putea efectua pe loc, chiar la dealer-ul autorizat de unde este cumpărată mașina.

Astăzi voi semna Ordinul Ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată fi făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetățenii să nu mai fie puși în situația de a sta la cozi în zone aglomerate, mai ales în această perioadă.

Prin acest ordin, toți dealerii de autovehicule, inclusiv producătorii, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un singur document, un mandat, pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, a declarat Marcel Vela.

Ce alte operațiuni se vor mai putea face online

”Este vorba de radiere, de obținerea autorizației provizorii de circulație, de obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare și nu în ultimul rând, extrem de important pentru producătorii autohtoni, pot obține o autorizație de circulație pentru probe, pentru noile modele pe care le vor produce în viitor”.

Ministrul a mai precizat că se va proceda la o descentralizare a serviciilor de obținere a permiselor de conducere și de înmatriculare a vehiculelor.

Sursa: antena3.ro

Enable Notifications    OK No thanks